Foto’s open dag UMCU – 07-10-2017

Een paar weken geleden mailde de organisatie van de opendag UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht) ons of wij toevallig een telefooncentrale hadden. Hierop konden wij positief antwoorden met die beperking dat wij graag zelf deze centrale wilden bedienen. Na ampel overleg was dit geen probleem. Het bleek zelfs dat we ook nog telefoons maar ook bemensing zouden moeten verzorgen. Dit laatste bleek nog wel een probleem omdat het in de periode van het evenement nogal druk is. We hebben ieder weekeinde wel iets.

Uiteindelijk stonden we dan toch met drie man vlak voor de ingang van het Wilhelmina Kinderzieken huis op zaterdag 07 october 2017. De natste zaterdag die je had kunnen uitzoeken! Het idee van de centrale en de daaraan gekoppelde telefoons was dat het de hersenen (de centrale) met ledematen (de telefoons) voorstelde. De centrale riep een telefoon aan en gaf deze een opdracht (“til arm op”). Dit om de werking van zenuwbanen te visualiseren. Vooral voor kinderen. Echter: het bleek al gauw dat kinderen van, zeg, onder de 10 jaar geen idee hebben bij een centrale en ook niet bij de telfoons met hoorn. Ze staan er een beetje naar te kijken alsof je met buitenaardse zaken aan het werk bent. Ze vonden het wel leuk en spannend maar of de boodschap echt overkwam?

Rond 1300 uur werd het weer zo mogelijk nog guurder, centrales en telefoons werden drijfnat, stroom viel uit, publiek bleef weg (althans buiten, binnen in het ziekenhuis was het wel druk (en lekker warm, dus neem ze het maar eens kwalijk). Om 1500 uur vond ook de organisatie het welletjes en begon de afbraak. Alles zijknat de auto in, deel naar Voorthuizen en een deel maar naar huis om te drogen en te herstellen van al het vocht (ook oude electronica vind water niet fijn). Dus we hebben nog wat werk voordat alles weer hersteld is. Ondanks alles toch nog een aangename dag gehad. Zeker als je laat op de dag onder een hete douche kan staan om weer een beetje mens te worden.